ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۳ (شورای عالی کارشناسان)

کارشناسان دادگستری با استفاده از تخصص خود در حوزه‌های مختلف در پرونده‌های مختلف به رفع مشکل مراجعین به دادگستری می‌پردازند. این آزمون دارای چندین رشته و زیر شاخه‌ی تخصصی برگزار می‌شود. داوطلبان برای شرکت در این آزمون باید شرایط و ضوابط مندرج در دفترچه ی راهنمای ثبت نام آزمون کارشناسان رسمی دادگستری را مطالعه کنند تا اطلاعات کافی بابت این آزمون را بدست آورند زیرا این آزمون شرایطی را برای متقاضی تعریف می کند که باید فرد برای داشتن صلاحیت ثبت نام ارا باشد. این آزمون نیز همانند آزمون نظام مهندسی توسط سازمان سنجش در سراسر کشور برگزار می شود.
آزمون کارشناسی دادگستری

زمان ثبت نام در آزمون کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۳ از/۷/۲۴ تا ۷/۳۰ است و تاریخ برگزاری آزمون در۲۰ دی ماه سال ۱۴۰۳خواهد بود. رشته‌های موجود در آزمون امسال به صورت کلی امور مالی، گروه مهندسی آب، امور نقلیه، گروه ساختمان‌سازی و راه‌سازی، ارزشیابی اموال منقول، صنعتی و فنی، ایمنی و حوادث، کشاورزی، صنعتی و فنی، هنری و گروه امور اداری و عمومی است. این نکته را نیز خاطرنشان می‌شویم که هر ساله به نسبت نیاز مراکز دادگستری در سراسر کشور ممکن است این تعداد زیاد و یا کم بشود.

شرایط شرکت در آزمون کارشناسان دادگستری چیست؟

طبق دفترچه‌ی راهنمای آزمون، متقاضی باید دارای شرایطی باشد در زیر به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم ولی متقاضیان دفترچه‌ی راهنمای آزمون کارشناسان دادگستری ۱۴۰۳ را به طور کامل مطالعه کنند.

  • متقاضی دارای حداقل ۲۵ سال
  • سلامت جسمانی با تایید پزشک مورد تایید کانون
  • عدم اعتیاد و عدم سوء پیشینه‌ی قضایی
  • متدین به دین اسلام و یا دیگر از ادیانی که در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده است
  • تابعیت جمهوری اسلامی ایران و وفاداری به نظام مقدس جمهوری اسلامی
  • بومی استان‌های مورد تقاضا
  • عدم سابقه‌ی عضویت و هواداری در گروه‌های غیر قانونی و یا مخالف اسلام
  • برای آقایان داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت
  • داشتن ۵ سال سابقه‌ی مرتبط با رشته‌ی تحصیلی
  • عدم محکومیت به انفصال دائم از شغل کارشناسی

سایر شرایط اختصاصی برای داوطلبین آزمون کارشناسان رسمی دادگستری

  1. داشتن دانشنامه کارشناسی یا بالاتر مرتبط با رشته کارشناسی مورد تقاضا، از دانشگاه‌های معتبر داخلی (اعم از دولتی یا غیر دولتی)، مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا از دانشگاه‌های خارجی مورد تایید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و داشتن سابقه تجربی مفید و مرتبط به مدت حداقل پنج سال (تشخیص آن به عهده شورا است) در رشته کارشناسی مورد تقاضا، پس از اخذ دانشنامه مذکور تا آخرین روز ثبت نام.
  2. چنانچه در رشته کارشناسی مورد تقاضا دوره تحصیلی مقطع کارشناسی یا بالاتر وجود نداشته باشد. داوطلبین می‌توانند با دارا بودن دانشنامه کارشناسی با بالاتر در هر رشته و داشتن ۱۵ سال سابقه کار مرتبط با رشته کارشناسی مورد تقاضا تا آخرین روز ثبت نام در آزمون آن رشته شرکت کنند.
  3. رشته‌های کارشناسی رسمی که داوطلبان می‌توانند با داشتن دانشنامه کارشناسی یا بالاتر مرتبط و سابقه تجربی مرتبط و مفید در رشته کارشناسی رسمی مورد تقاضا بعد از اخذ دانشنامه یا در صورت داشتن دانشنامه کارشناسی یا بالاتر غیر مرتبط و حداقل پانزده سال تمام سوابق تجربی مرتبط و مفید در رشته کارشناسی رسمی مورد تقاضا تا آخرین روز ثبت نام در آزمون آن‌ها شرکت کنند.
  4. رشته‌های کارشناسی رسمی که ثبت نام در آزمون آنها نیاز به داشتن دانشنامه کارشناسی ارشد یا دکتری و سوابق تجربی مرتبط و مفید به مدت حداقل ۵ سال پس از اخذ دانشنامه مذکور در رشته کارشناسی مورد تقاضا تا آخرین روز ثبت نام دارند.

تبصره ۱: دارندگان دانشنامه کارشناسی و فارغ التحصیلان آموزشگاه‌های اختصاصی ثبت اعم از شاغل یا بازنشسته که حداقل ده سال سابقه تجربی در امور ثبتی و یا نقشه برداری ثبتی داشته باشند می‌توانند در صورت داشتن شرایط مذکور در آزمون یاد شده شرکت کنند.

تبصره ۲: مدارک تحصیلی معادل با مدارک دارای ارزش استخدامی داخلی سازمان‌ها در هیچ یک از موارد فوق مورد قبول نیست.

تبصره ۳: سابقه کار مرتبط با رشته مورد تقاضای کارشناسی باید در سربرگ شرکت موسسه سازمان یا هر نهاد صادر کننده گواهی و ممهور به مهر آن نهاد باشد و به مدت زمان لازم تا آخرین روز ثبت نام برای رشته مورد تقاضا بر اساس جداول ۱ تا ۴ دفترچه راهنمای ثبت نام باشد. هم‌چنین باید شامل تاریخ شروع به کار به تفکیک روز ماه و سال و عنوان دقیق شغلی و شرح وظایف محوله باشد. سوابق شغلی که تنها نشانگر استخدام فرد در شرکت یا سازمان صادر کننده است و به صورت دست نویس و غیر رسمی صادر شده است ملاک عمل نخواهد بود.

تبصره ۴: ملاک محاسبە مدت زمان مدرک تحصیلی، سابقە کاری و کارت پایان خدمت یا کارت معافیت آخرین روز ثبت نام (و در صورت تمدید مهلت ثبت نام، آخرین روز تمدید) است.

آزمون کارشناسان رسمی دادگستری به چه صورت برگزار می‌شود؟

آزمون در ۲ مرحله ی کتبی و شفاهی برگزار خواهد شد. آزمون کتبی به صورت ۴ گزینه‌ای ( تستی) است و همانند آزمون نظام مهندسی برای رشته‌های اصلی مانند معماری و عمران جزوه باز نیست ولی آزمون دارای نمره منفی است. داوطلب اجازه بردن ماشین حساب را نیز به جلسه را نیز ندارد. تعداد سوالات در رشته‌ها متفاوت است ولی به طور میانگین تعداد سوالات ۵۰ الی ۷۰ عدد است که حدودا ۱۰ سوال از منابع عمومی کارشناسان رسمی مطرح می‌شود. در سال‌های گذشته برای قبولی در آزمون پاسخ‌دهی ۵۰ درصدی کافی بود ولی به دلیل افزایش تعداد شرکت‌کنندگان در آزمون، داوطلب برای قبولی باید حداقل امتیاز ۷۰ درصد میانگین نمرات یک درصد حائزان بالاترین امتیاز در هر رشته ای که متقاضی هستد را کسب کند تا به عنوان قبولین آزمون کتبی کارشناسان رسمی دادگستری شود و بتواند در آزمون شفاهی شرکت کند.

آزمون شفاهی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری به چه صورت است؟

پس از اعلام قبولین آزمون و داوطلبینی که موفق به دریافت تاییدیه قبولی در آزمون کبی شده‌اند، صلاحیت فنی و علمی در مصاحبه حضوری را خواهند داشت. در مصاحبه‌‌ی شفاهی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری نه تنها سوالات تخصصی بلکه سوالات عقیدتی و سیاسی نیز مطرح می‌شود. به این نکته نیز توجه کنید که آزمون شفاهی از حساسیت زیادی برخوردار است و بر نتیجه‌ی نهایی آزمون تاثیر بسزایی دارد.

منابع آزمون کارشناسان رسمی دادگستری کدامند؟

با اینکه آزمون در رشته‌های مختلف برگزار می‌شود در تمامی رشته‌ها منابع زیر مشترک هستند. برای راحتی داوطلبین منابع زیر به صورت یکجا قابل دانلود است.

  • آیین نامه اجرایی قانون کارشناسان رسمی دادگستری
  • آیین نامه‌ی اجرایی ماده ۱۷۸ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی
  • قانون آیین دادرسی کیفری
  • قانون آیین دادرسی در دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی
  • ماده ۱۷۸ قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی

آزمون کارشناسی دادگستری – رشته‌ی راه و ساختمان

این آزمون برای رشته‌ی راه و ساختمان نیز برگزار می شود، داوطلبین این رشته باید فارغ‌التحصیل کارشناسی یکی از رشته‌های زیر باشند تا بتوانند در آزمون شرکت کنند. اگر متقاضی در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکتری در حال تحصیل و یا فارغ‌التحصیل است نیز باید مدرک کارشناسی او یکی از رشته‌های زیر باشد. داشتن سابقه‌ی کار تخصصی مرتبط به مدت زمان ۵ سال پس از اخذ دانشنامه‌ی کارشناسی لازم است.

  • مهندسی راه و ساختمان
  • مهندسی معماری و معماری
  • مهندسی تکنولوژی معماری
  • مهندسی تکنولوژی ساختمان
  • مهندسی تکنولوژی عمران
  • مهندسی عمران کلیه گرایش‌ها به جز: گرایش آب و محیط زیست و نقشه‌برداری

منابع آزمون دادگستری کارشناسان رسمی برای رشته راه و ساختمان چیست؟

داوطلبین رشته‌ی راه و ساختمان رای قبولی به جز منابع مشترک آزمون کارشناسان رسمی باید منابع زیر را نیز مطالعه کنند.

مهم: لازم به ذکر است آزمون به صورت جزوه باز نیست.

  • شرایط عمومی پیمان
  • مقررات ملی ساختمان (مباحث ۳،۴،۵،۶،۷،۹،۱۰،۱۲،۱۵،۱۸،۱۹،۲۲)
  •   آیین نامه اصلاح شده ۲۸۰۰ زلزله
  • عناصر و جزئیات اجرایی ساختمان
  • دانش عمومی  در حوزه‌های مهندسی (عمران، معماری، و شهرسازی )
  • نشریات سازمان برنامه و بودجه (شماره‌های ۵۵،۹۲،۱۰۱ و ۲۳۴)
  • آیین نامه بتن ایران (آبا)

و در نهایت افرادی که موفق ب قبولی در آزمون دادگستری کارشناسان رسمی می‌شوند، در مراسم سوگند شرکت می‌کنند . متقاضی موفق به اخذ پروانه‌ی کارشناسی می‌شود و می‌تواند شروع به کار کند.

فهرست مطالب

مطالب مرتبط

دیدگاه‌ها

0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها