تعداد متقاضیان آزمون نظام مهندسی
طبق آخرین اماری که از تعداد شرکت کنندگان در آزمون در دست رس است، در اردیبهشت سال ۱۴۰۲ تعداد افرادی که در رشتههای ( عمران، معماری، مکانیک، برق، شهرسازی، نقشهبرداری، ترافیک، عمران بهسازی و عمران گودبرداری )۱۶۵ هزار نفر بوده است. طبق آمار سالهای قبل در تمامی سالها تعداد نفراتی که در آزمون نظام مهندسی شرکت میکنند بیشتر آقایان هستند. به صورت تقریبی در تمامی دورهها ۷۶ درصد اقایان و ۲۳ درصد بانوان در آزمونهای هفتگانهی نظام مهندسی شرکت میکنند.

آمار قبولی در آزمون نظام مهندسی در صلاحیتهای مختلف به چه صورت است؟
آمار دقیق از قبولی در آزمون نظام مهندسی در دورههای اخیر در دست نیست ولی با توجه به امار قبولی و نوع سوالات قبولی در آزمون اجرا در مقایسه با آزمون نظارت سختتر است و به همین دلیل افراد کمتری در آزمون نظام مهندسی اجرا قبول میشوند. آمار قبولی در آزمون نظارت حدودا ۴۰ درصد و در اجرا ۲۵ است. این آمار در مورد آزمون عمران در صلاحیت محاسبات به ۳ الی ۵ درصد می رسد و در آزمون نظام مهندسی معماری در صلاحیت طراحی نیز درصد کمی از متقاضیان موفق میشوند.

به چه نکاتی برای قبولی در آزمون توجه کنیم؟
- شب آزمون خواب کافی داشته باشیم.
- برای روز آزمون آب و انرژیزا و خوراکی مناسب میتوانید همراه خود ببرید.
- وسیلهی حمل کتابها را از قبل آماده کنید و روز قبل کتابها را چک میکنیم آماده میکنیم.
- مسیر آزمون و محل برگزاری آن را از قبل چک کنید.
- پاک کن و مداد مناسب که دارای مغذی نرم را برای آزمون تهیه کنید.
- کارت آزمون را روز قبل از آزمون حتما چاپ کنید و همراه کارت ملی همراه وسیلههای خود در دسترس بگذارید.
- نحوهی چینش مباحث در آزمون مهم است و به نسبت هر فرد متفاوت است، مباحثی که به آنها تسلط بیشتری دارید و سوالات بیشتری از این مباحث در آزمون مطرح میشود را نزدیکتر بگذارید.
مدیریت زمان، مهمترین عامل موفقیت در آزمون
روش اول تقسیم بندی زمان آزمون نظام مهندسی:
زمان آزمون را به ۳ قسمت تقسیم میکنیم. ۳۰ درصد زمان آزمون را برای خواندن سوالات برای مشخص کردن سوالات و مباحث و پاسخ به سوالاتی که برای ما کاملا مشخص است اختصاص میدهیم. ۵۰ الی ۶۰ درصد زمان باقی مانده را به پاسخ دادن به سوالاتی که مباحث مشخصی دارند و برای ما جواب دادن کمی زمانبر هستند استفاده میکنیم. ۱۰ الی ۲۰ درصد زمان باقیمانده را به سوالاتی اختصاص میدهیم که برای جواب دادن به آن زمان زیادی نیاز است و سوالاتی سختی برای ما هستند.
روش دوم تقسیم بندی زمان آزمون نظام مهندسی:
زمان آزمون را به ۲ قسمت تقسیم میکنیم. ۷۰ الی ۸۰ درصد زمان آزمون را برای شناسایی سوالات مشخصی که برای پاسخ دادن برای ما راحت است را پیدا میکنیم و به آنها پاسخ میدهیم به صورتی که هر صفحه از سوالات را چک میکنیم و بعد اینکه مبحث آن برای ما مشخص شد پاسخ میدهیم و سپس اقدام به پاسخگویی صفحهی بعد میکنیم که این سوالات شامل تمامی سوالاتی است که برای ما در حد راحت و متوسط و یا کمی وقت گیر هستند. ۲۰ الی ۳۰ درصد زمان باقیمانده را به پاسخ دادن به سوالاتی که مباحث مشخصی برای ما ندارند و جواب دادن به آنها آسان نیست، اختصاص میدهیم.
امیدواریم این مطالب برای تمامی متقاضیان و مهندسینی که در آزمون شرکت میکنند مفید واقع شود.
ممنون از مطالب مفید
خوشحام که مفید بوده برای شما.