مهمترین سوالی که مطرح است این است که ” اولین قدم عملی، لازم است چه زمانی و چگونه برداشته شود ؟” در متن پیش رو سعی کرده ایم نگاهی متفاوت و راه گشا داشته باشیم به دوران کارآموزی و آنچه در طول مدت گذراندن این دوره می تواند یک موقعیت شغلی برای کارآموز به ارمغان بیاورد.

زمانی که صحبت از ورود به بازار کار می شود، چالش های بسیاری پیش روی دانشجویان و فارغ التحصیلان پدیدار می شود. چالشهایی که در صورت بررسی و ریشه یابی، عمده آنها ناشی از عدم شناخت کافی نسبت به بازار کار و از همه مهم تر عدم آمادگی این قشر برای ارائه خدمات تخصصی در زمینه شغل مورد انتظار است.
مهمترین سوالی که مطرح است این است که ” اولین قدم عملی، لازم است چه زمانی و چگونه برداشته شود ؟” در متن پیش رو سعی کرده ایم نگاهی متفاوت و راه گشا داشته باشیم به دوران کارآموزی و آنچه در طول مدت گذراندن این دوره می تواند یک موقعیت شغلی برای کارآموز به ارمغان بیاورد.
بسیاری از دانشجویان به ویژه آن هایی که علاقه مند هست در طول دوران تحصیل مقدمات حضور خود در شغل مدنظر خود را فراهم کنند، لازم است در شرایطی مشابه شرایط واقعی کار قرار بگیرند. این مساله از جهات بسیاری مهم و حائز اهمیت است چرا که در شرایط فعلی کشور و با توجه به افزایش شمار فارغ التحصیلان، فضای رقابتی برای ورود به بازار کار وجود دارد. از طرفی با توجه به انتظاراتی که کارفرماها از نیروی کار دارند، ضروری است اقداماتی انجام شود تا ملزومات لازم برای حضور موفق و مورد انتظار در یک شغل از قبل فراهم شده باشد.
بهتر است برای روشن شدن هرچه بیشتر موضوع نگاهی دقیق تر به آنچه در طول مسیر کسب مهارت و در نهایت ورود به بازار کار اتفاق می افتد بیاندازیم .
آنچه بر همه روشن است این است که برای ورود به یک حرفه و شغل، مهارت و تجربه و یا آنچه به نام سابقه شغلی در دید عموم شناخته می شود، از عوامل بسیار تاثیر گذار است
حال سوال اینجاست، فردی که چندین سال زمان و هزینه صرفا برای تحصیل رشته دانشگاهی خود صرف کرده چگونه می تواند انتظارات کارفرما، از بابت مهارت شغلی و یا حتی پیچیده تر از آن، سابقه شغلی را که در بدو ورود به هر شغلی از او انتظار دارند را فراهم آورد؟!
پاسخ به این سوال راه حل بسیاری از مشکلات مربوط به کسب مهارت تخصصی و ورود به بازار کار را در خود نهفته دارد.
در صورتی که مسیر عادی طی شده توسط دانشجویان را در نظر بگیریم، مهمترین فرصت ایجاد شده برای کسب مهارت تخصصی و آشنایی با محیط کار، در حین تحصیلات دانشگاهی، گذراندن دوران واحد کارآموزی است.
دانشجویان کارشناسی پیوسته رشته های مهندسی پس از گذراندن 80 الی 100 واحد درسی و رشته های کارشناسی ناپیوسته پس از گذراندن 60 واحد درسی یک دوره 3 واحدی کارآموزی را اخذ می کنند. در این راستا دانشجویان می توانند با بررسی علایق خود و با در نظر گرفتن آنچه در مورد آینده ی شغلی خود در نظر دارند از شرکت ها، کارخانجات و یا مجموعه هایی که شرایط جذب کارآموز را دارند پذیرش بگیرند.
دانشجویانی که با نگرش روشن و هدفمند وارد این دوره می شوند، می توان گفت تفاوت چشمگیری پس از پایان دوره نسبت به سایر آنهایی خواهند داشت که صرفا این دوره را برای پاس کردن 3 واحد درسی اخذ کرده اند. بسیاری دانشجویان در زمان ورود به این دوره عملا هیچ شناختی نسبت به شرایط حاکم در محیط کار ندارند. ولی این دوره به آنها کمک می کند تا اصلی ترین مواردی که در ابتدای مقاله به آن اشاره کردیم، که همان مهارت و تجربه بود را کسب کنند.
درادامه این مقاله که به زودی در بخش دوم آن تقدیم شما خواهد شد به شرایط حاکم در دوران کارآموزی و چالش های مربوط به آن خواهیم پرداخت. نگاهی خواهیم داشت به انتخاب محل کارآموزی و تاثیرات انتخاب صحیح آن و همچنین با معرفی چند وب سایت که میتوانند به کارآموزان برای انتخاب محل متناسب با نیاز های خود کمک کنند در خدمت شما خواهیم بود.